21 достигна броят на жертвите в самолетната катастрофа в Тайван (Видео)

Броят на загиналите при самолетната катастрофа в Тайван стана 21 души, съобщават местни медии. Спасителите вече са открили черните кутии на лайнера, а специалистите са започнали тяхното разшифроване, предаде CNN.

Следователите вече са започнали разшифроването на данните на черните кутии на самолета на авиокомпания TransAsia, който се разби по-рано днес в околностите на Тайпе. За откриването на черните кутии съобщиха от Съвета за авиационна безопасност на Тайван.

По информация на местните медии към момента е потвърдена смъртта на 21 души, 13 души са спасени, но са ранени. Освен това около 20 души все още се водят безследно изчезнали.

Спасителите не изключват, че броят на загиналите може да се увеличи, защото разбилият се самолет АTR-72 частично е потънал. Пътническият лайнер се разби при опит за излитане. Машината, по все още неустановени причини, е излязла извън контрол, тръгнала е надолу, закачила е естакада и автомобил, минаващ по нея, и се е разбила в реката.

Относно причините за катастрофата е известно само, че атмосферните условия са били благоприятни за полет, но пилотът веднага след отделянето на машината от земята три пъти е подал сигнал за бедствие. На борда на машината са се намирало 58 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят