Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Министър Веселин Вучков: Не е съкратен нито един пожарникар или полицай

Нито един пожарникар, или полицай не е съкратен в системата на МВР, обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков след срещата си с ръководството на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ – КНСБ, съобщи „Фокус“.

„Внимателно се запознахме с исканията на ГД „Пожарна безопасност“. По думите на министъра синдикатът е изложил подробно своите искания. „Техните притеснения са, че липсват хора и трябва да бъдат назначени нови служители на Пожарната на територията на цялата страна. Те възразяват и срещу съкращението – само на не взети щатни бройки“, подчерта Вучков.

Той обясни, че в момента правилникът изисква щата на МВР да е 49 500, а в момента са над 51 000. По думите му този щат на МВР е определен юли през 2014 г. „6 месеца, никой не изпълнява норма в „Държавен вестник“. Аз не мога да наруша закона“, допълни Вучков. Той обясни, че става дума за съкращаването само на незаети бройки. „Дори и след съкращаването на 292 щатни бройки в пожарната, остава незает щат от 600 човека“, заяви министърът.

Той обясни, че е отправил предложение към пожарникарите състоящо се от три точки. „Първо, март да обявим конкурс за назначаване на 150 пожарникари. Месец юли обявяване на конкурс за нови 100 пожарникари. Общо за 2015 година 250 пожарникари на територията на цялата страна“, поясни министърът. Той заяви, че е отправил молба към пожарникарите – да не провеждат насрочения на 7 февруари протест, тъй като другата седмица промените в закона за МВР ще бъдат вече факт. „За мен е нелогично няколко дни преди закона да се промени да се прави протест“, каза още Веселин Вучков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.