Депутати на БСП и ДПС напуснаха заседание на вътрешната парламентарна комисия по случая Лясковец

Представителите на ПГ на БСП и ДПС напуснаха заседанието на вътрешната парламентарна комисия. Пред журналисти депутатът от ПГ на „БСП лява България” Атанас Мерджанов заяви, че още от самото начало на заседанието на комисията, председателят й ген. Атанас Атанасов, е демонстрирал абсурден подход.

„Недопустимо е да се провежда изслушване по смисъла на правилника за дейността и работата на Народното събрание. На нашето настойчиво искане, при изслушването на длъжностните лица да бъде и министърът на вътрешните работи, той отказа”, коментира той.

Мерджанов подчерта, че това се прави с политически подбуди да бъде допълнително уязвен главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„Това е недопустимо за нас. Това още веднъж показва, че в работата на комисията председателят налага двоен стандарт.

Стана ясно, че част от колегите, които са искали подобно изслушване, са се запознали с информацията. Ние тепърва научаваме за това. Поради тази причина напуснахме с колегите от ДПС заседанието в знак на несъгласие”, подчерта Атанас Мерджанов.

В момента на закрито за медии заседание на вътрешна комисия се изслушва главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заради случая „Лясковец”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини