Кунева: За Шенген, както за всяко друго нещо в ЕС, трябва да се воюва

За Шенген, както за всяко друго нещо в ЕС, трябва да се воюва. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева по време на заседание на парламентарната комисията по външна политика.
На заседанието на комисията бяха представени годишните приоритети на страната.

Според Кунева с тази програма министрите биха могли да имат своя принос за годишната програма на Народното събрание по въпросите на ЕС. „През 2015 година искаме да насърчаваме икономическия растеж и заетост, ключова роля има планът Юнкер, Европейският енергиен съюз и разширяването на ЕС“, посочи тя. Кунева заяви, че темата Шенген, е въпрос на сигурност и по-добра икономика за нас. „Когато се казва, че България спазва своите задължения по отношения на фискалната дисциплина, когато прилагаме третия енергиен пакет, тогава има доверие към страната ни от страна на ЕС“, поясни Кунева. По думите й не можем да допуснем по едни въпроси за има доверие от страна на ЕС, а по други не.

„Предлагам да работим по "екшън" план, за да можем да обединим усилията си и присъединяването ни към Шенген да се случи“, заяви вицепремиерът Меглена Кунева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини