„Лукойл“ оставя треньора да вземе купата

Очакваната спешна треньорска смяна в „Лукойл Академик“ след сензационното 69:77 срещу младежкия отбор на „Левски“ вероятно няма да се случи. Наставникът Йовица Арсич чистосърдено призна, че играчите му са подценили съперника и заслужено са загубили за първи път в първенството.

А „сините“, макар и като шампиони, се борят за оцеляване. Хвърлената бомба срещу „Лукойл Академик“ допълнително ще ентусиазира публиката да напълни „Арена Армеец“ за шоуто на 15 февруари. „Левски“ разчита с прихода от билетите по 10 лв. да закърпи бюджета. На практика стана така, че подценяването на съперника от страна на вицешампионите помогна два пъти на „сините“ - чисто спортно-технически с победата, и много повече в емоционален план.

„Факт е, че не мога да повярвам - каза Константин Папазов, треньорът на „сините“. - Безкрайно много уважавам играчите си, но съм обективен. Това е сензация. В този момент най-голямата награда са нашите фенове, които са винаги с нас. Безспорно подценяване от страна на съперника. „Лукойл Академик“ е много добър отбор и скоро ще го покаже на турнира за купата.“

Папазов обаче подготвя и изненади преди мачовете във финалната осмица за трофея от 18 до 22 февруари в Плевен. Опитният център Васил Евтимов и американският гард Джим Хънт ще доиграят сезона в синьо. Сериозен е шансът да дойде и Филип Виденов.

Сашо Везенков, спортният директор на „Лукойл Академик“, не бе на себе си от яд. Пророни само, че дори не е и сънувал подобно развитие на мача, особено при сегашния състав на „Левски“. По дефиниция треньорските смени в отбора се правят от президента на клуба Валентин Златев. Сега обаче е много по-възможно Арсич да остане до финалите за купата. Но само спечелване на трофея ще му гарантира работата в „Лукойл Академик“ и след турнира в Плевен.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт