Отменена е евакуацията в област Добричка, хората се прибират по домовете си

От 16.00 часа е отменена евакуацията и хората се прибират по домовете си в област Добричка. Това съобщи за „Фокус” Първан Секиранов, директор на Дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

По думите му, в Кърджали обаче има малки технически проблеми и не са успели да решат проблемите с отводняването, като в момента се предприемат технически мерки - обходни канали, за да може да се изпомпва водата.

„Екипите цяла нощ ще работят, утре ще се предприемат и съответните технически мероприятия за възстановяване на водоснабдяването.

В Кърджали ситуацията е по-тежка. Хора там не са евакуирани, но има скъсан водопровод и община Момчилград, както и други населени места вече трети ден нямат вода”, обясни Секиранов. Той уточни, че проблемът е в това, че водата минава през река Арда, а тя е много пълноводна.

„Правят се обходи и беше преустановено изпускането на язовира, но това пък създава други проблеми, така че решенията се взимат на място в зависимост от обстановката. Продължава работата по възстановяването на водоснабдяването в населените места”, каза още Първан Секиранов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони