Труп и двама тежко ранени в пътни мелета

Един загинал колоездач и две тежко ранени млади жени в рамките на няколко часа. Такава е равносметката във вторник от войната по пътищата в Хасковско, съобщиха от полицията.

Късно вечерта "Фолксваген Голф" премаза в Любимец 22-годишния Атанас Георгиев. Зад волана на леката кола бил съгражданинът му Христо Христов (29 г.). Той управлявал возилото си с несъобразена скорост и не успял да спре навреме пред внезапно пресеклия платното колоездач.

7 часа по-рано в пътно меле бяха ранени 7 души. Катастрофата стана на международното шосе за Пловдив между димитровградските села Горски извор и Върбица. Там 20-годишната Ангешюл Али от кърджалийското с. Соколяне тръгнала да изпреварва тир с "Мерцедес"-а си. В насрещното тя се сблъскала челно със сръбско возило от същата марка. След това двете коли се завъртели и ударили в камиона и той се килнал в крайпътна канавка.

Във верижната катастрофа най-сериозно пострадали Ангешюл и връстничката й Гюлер Сали. Животът и на двете е в опасност. Водачката е с потрошен гръден кош и фрактура на лявото бедро. Гюлер е със счупено ребро и секторален хематом в главата. В автомобила пътували още 3 души - 2 девойки на 20 и 19 г. и 18-годишен младеж. Те също получили наранявания, но за щастие не са сериозни. Със счупено ходило е 58-годишният сръбски шофьор, а 30-годишната му сънародничка е с комоцио. Водачът на тира не е пострадал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право