Лазаров: Спазил съм всички закони при операцията в Лясковец

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред журналисти, че е спазил всички законови и подзаконови нормативни актове по провеждането на операцията в Лясковец, при която загина полицай, а стрелецът Петко бе изнесен с носилка.

„Много е елементарно и може да се направи проверка дали съм нарушил някъде нещо. Аз спазвам закона, категоричен бе Лазаров. - Законът важи за всички, защото искаме държава, в която да има върховенство на закона. Нека да работим всички в тази посока."

Лазаров не обясни дали е подписвал документ, с който отказва да дава обяснения пред инспектората. „Делото е в съдебна фаза. Затова нека да оставим компетентните органи да си свършат работата", добави Лазаров.

Той уточни, че се извършват съответните процесуално-следствени действия, а делото е в съдебна фаза. „Нека оставим компетентните органи да си свършат работата”, призова той. След провеждането на блиц контрол в комисията с вътрешния министър Веселин Вучков, заседанието бе закрито за медиите, тъй като според председателя ген. Атанас Атанасов в предоставената документация има секретна информация.

От БСП и ДПС напуснаха заседанието. Депутатът от БСП Атанас Мерджанов обясни, че не са получили информация и не са се запознали с материалите по случая „Лясковец”. От БСП видяха опит за политическа атака срещу главния секретар Светлозар Лазаров.

Лазаров отказа да коментира твърденията на БСП.




Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини