Петев „загрява” с мач на Мъри

Ивайло Петев „загря" за дебюта си с мач на един от предшествениците си в националния Станимир Стоилов. На комплекс „Мардан Палас" новият селекционер гледаше как тимът на Мъри - казахстанският ,„Астана", играеше проверка с „Буньодкор" (Узбекистан). Петев изчака почти до края на двубоя, когато пристигна автобусът на футболистите. На тази арена треньорът ще дебютира с България срещу Румъния в контрола в събота.

„Няма нещо по-специално, предизвикателството е голямо", каза самоуверено Петев, без да показва емоции. Само трима футболисти още не са в лагера на България - представителите на „Лудогорец" Михаил Александров, Александър Александров и Светослав Дяков. В сряда вечерта трябваше да пристигне Петър Занев от руския „Амкар".

„Не е официална дата и затова не мога да изисквам освобождаване на повече играчи - продължи Петев. - Това дава шанс на други момчета. Зарадвах се, когато видях амбицията, с която тренират. Не ме интересува дали румънците имат проблеми и с какъв състав ще играят. Резултатът не е най-важното. Но ще се стремим към добра игра."

Петев отговори загадъчно на въпроса дали е бил готов да отмени контролата заради липса на почти всички титуляри: „Много мисли са ми минавали през главата."

Един от малкото основни играчи, който е в тима - Станислав Манолев, тренира извънредно по собствено желание, след като „Динамо" (Москва) не го иска и е без отбор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ