Слизат от педалите на пешеходна пътека Велосипедистите масово вършат нарушения, някои не са и чували, че има правила

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 22 април 2018

10 000 унгарци протестираха за свобода на медиите

Мегз показа зърна на светско парти

Заев: Никога не сме били толкова близо до решение за името

Печено морско свинче? Не, мерси Най-странните ястия по целия свят

Иконите на Дончо Дончев Картините могат да бъдат разгледани в галерия “Валер” до 11 май

Индия ще конфускува имоти на избягали от страната престъпници

„Лъвове” печелят конкурс за красота Награди за Peugeot 308 и Peugeot 3008

Меркел призова момичетата да учат инженерни науки

Марта Вачкова опипа Наум Шопов Между снимките на „Откраднат живот”

748 кандидати се явиха на изпит за 31 прокурорски места

Държавният департамент за България: Корупцията във всички клонове на властта остава проблем

Турски съд прати в затвора учителка с 6-месено бебе

Министър Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по „Хемус“ от София до Варна

Цветанов се срещна с трима американски конгресмени във Вашингтон

Продължават срещите на Цветан Цветанов във Вашингтон с американски политици и конгресмени, в рамките на мероприятията съпътстващи предстоящата утре Молитвена закуска с президента на САЩ Барак Обама, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на срещата с конгресмен Адерхолт от Организационния комитет бяха обсъждани възможности за разпространение на идеите на Молитвената закуска – толератност, съвместно взаимодействие и сътрудничество, издигане на духовните ценности и повишаване на образователните възможности за всички групи от обществото. Цветанов и Адерхолт се обединиха около мнението, че духовността и човешкото познание трябва да бъдат насърчавани. В същото време, трябва да се противопоставяме с всякакви законови и морални средства срещу ксенофобията, расовата и етническата дискриминация. Конгресмен Адерхолт представлява щата Алабама в американския законодателен орган и е член на Kомисията за сигурност и сътрудничество с Европа, на юридическата комисия и Kомисията за контрол на разходите на федералното правителство.

По-късно през деня в Камарата на представителите на американския Конгрес Цветан Цветанов, придружаван от народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев, проведе среща с конгресмените от Републиканската партия Тим Уолбърг (Мичигън) и Джо Уилсън (Южна Каролина). Конгресмен Уилсън е и съпредседател от Републиканската партия на Групата за приятелство с България в Конгреса на САЩ, голям приятел на нашата страна, посещавал през годините нееднократно България по различни поводи. По време на срещите бяха обсъждани въпроси на двустранните отношения, като беше изразено задоволство от високите нива на сътрудничество в редица области. Цветанов, в качеството си на председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в българското Народно събрание, отправи покана към конгресмен Уилсън да посети България в удобно за него време през 2015 година. Поканата беше приета със задоволство, с думите „България винаги е в моето сърце, там се чувствам като в свой роден дом, сред приятели”.

Утре сутринта заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва е Молитвената закуска с президента на САЩ Барак Обама. В закуската се очаква да вземат участие политически, обществени и религиозни лидери от цял свят.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.