Търсят убийците на Стефан Техов на записи от видеокамери

Записи от видеокамери в района около Спортното училище в Пловдив, където на 2 февруари вечерта беше застрелян 65-годишният собственик на чейнджбюро Стефан Техов, са иззети от полицията. Видеонаблюдение има по някои частни сгради около бул. ”Шести септември” 10А – адреса на новата кооперация, в която на 4-тия етаж е живеел с приятелката си Техов, наричан още Даскала.

Разследващите се надяват да имат късмет камерите да са заснели оттеглящия се нападател или нападатели, за да установят самоличността им, пише "Марица".

До вчера все още не беше ясно колко души са дебнели сарафа в тъмната уличка зад кооперацията му и в каква посока са се оттеглили след убийството му. Основната версия е, че е убит с цел грабеж. Причината за този извод е, че липсвала чантата му, в която носел дневния оборот от обменното си бюро вкъщи. Край трупа му не е намерен и неговият законно притежаван пистолет „Байкал”.

Предполага се, че Стефан Техов е убит именно с това оръжие, вероятно след кратка борба с килъра си. По сарафа не е стреляно със заглушител, са категорични криминалистите.

Причината е, че на този модел пистолети не може да бъде сложен такъв. „Гърмежът от пистолет не е като по филмите. Чува се много по-тихо, дори пиратките гърмят по-силно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони