Кметът на Симитли: След валежите от последните дни са активирани няколко свлачища

"След обилните валежи в страната от последните дни в Симитли има няколко активирани свлачища". Това каза кметът на Симитли Апостол Апостолов, цитиран от "Фокус". Той увери, че общината е в пълна готовност да реагира и да възстановява затворените пътища към населените места.

„Село Горно Осеново беше откъснато от света и пътят между Горно и Долно Осеново беше прекъснат от свлачище. Там все още се извършват възстановителни дейности. Свлачищни процеси затвориха и пътя за село Брежани, където проблемът вече е отстранен”, обясни Апостол Апостолов.

Той допълни, че пътят от Ракитна за Мечкул също е бил откъснат наполовина и в момента се работи по възстановяването. Кметът посочи, че свлачище е откъснало цял квартал на село Полена.

„Свлачищните процеси, които бяха активирани от падналите валежи, продължават да създават неприятности. Вчера пак беше затворен пътят за Долно Осеново и се наложи да се намесват аварийни екипи, за да го отворят. Ние обаче постоянно сме в бойна готовност”, подчерта Апостолов и обясни, че за свлачището при мина „Ораново“, което съществува от години, вината е на държавата.

Според кмета не може да се дава на концесия рудник, а концесионерът да няма ангажимент да поддържа свлачищата, които се получават вследствие на дейността на мината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони