Трябва да има втори лифт в Банско, смята Каролев

„В Банско екологично трябва да се разшири ски зоната", заяви пред Нова тв икономистът Владимир Каролев. Според него Банско ще стане целогодишен курорт.

Сегашният план за управление на Пирин не позволява да се построи втора кабинка. Едно от първите неща, които трябва да се направи, е да се промени този план, заяви Каролев. Той е напълно убеден, че трябва да има нов кабинков лифт. Трябва да има и нови писти, но само след оценка на околната среда, подчерта той.

"Ходя често на Банско и виждам все по-често незаконна сеч извън ски зоната, защото на ски зоната има целогодишна охрана", посочи съветникът на икономическия министър Божидар Лукарски. Каролев призна, че сам е "дребен" инвеститор в региона, тъй като притежава шест апартамента в Разлог и се надява районът да се развива икономически добре.

За да се построи втори лифт в Банско, някой трябва да го предложи, към настоящия момент няма такова предложение, коментира Тома Белев от сдружение "Зелени Балкани". Според него Банско трябва да стане целогодишен курорт. „Основният проблем на Банско е, че в три от сезоните има два пъти по-малко туристи”, отбеляза Белев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес