Възрастна пловдивчанка събира дарения за храна, профуква ги в казина

74-годишна пловдивчанка, която преди Коледа проплака пред цяла България, че умира от глад, се оказа, че профуква парите по бинго зали и казина. Само преди месец пред дома в квартал “Кършияка” се стовариха редица камиони с помощи и огромна суми пари. Финансите бяха събрани от доброволци и от различни политически и неправителствени организации. Всичко това се случи, за да се избегне фаталният край, към който беше поела възрастната Мария. Тя искаше да сложи край на живота си заради празния хладилник и немотията, която я гони.

Още тогава бе получен сигнал, че жената профуква всичко, което получи като дарение, съобщава "Марица". Така се случва и сега след огромната градска и национална кампания за нейното оцеляване. Ангелов е бил при нейни съседи още на 22 декември, които са го информирали какво е истинското положение на жената. Той отказал да помогне, защото знаел от комшиите, че тя няма да оцени жеста на младия пловдивчанин и ще пропилее парите.

Стефан, който има завършена английска филология, но се занимава и с танци, а наскоро е получил виза за Америка, разказа пред репортер на “Марица", че решил да провери след редицата медийни изяви на бабата от какво всъщност има нужда. В този момент тя не била в дома си. Нейни съседи го пресрещнали и му обяснили, че 74-годишната Мария Костадинова има мания още от едно време да седи с часове пред покер машините и ротативките. Затова апелът на Ангелов чрез вестника ни е, преди да даваме, да проверим дали наистина бедстващият има нужда от храна, дрехи или други потребности. Едва след като се уверим, че нашата помощ е полезна, тогава да я даваме.

Злоупотребата с доверието и саможертвата на хората все още не е наказуема, но законодателите трябва да помислят и в тази посока, предлагат комшиите на баба Мария. Много преди възрастната жена да стане медийна звезда те са подарявали дрехи и лекарства. Тя обаче винаги просела пари и отказвала подаянията в натура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл