Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

ЕС започна подготовката за създаването на общ енергиен съюз

Започва изработването на “цялостен подход” към европейския енергиен съюз. Очаква се на 25 февруари да бъде приет законодателен пакет за енергийния съюз.

Предложенията ще включват план за действие, съдържащ “конкретни предложения”, законопроекти, решения и анализи. Това стана ясно, след като Европейската комисия (ЕК) за първи път обсъди плановете за създаване на енергиен съюз в Брюксел, съобщи Евроактив.

Зам.-председателят на ЕК, отговорен за енергийния съюз – Марош Шефчович, разясни, че пакетът ще бъде съобразен с пет “стълба”, свързани с целите на съюза. Сред тях са енергийна сигурност, вътрешен енергиен пазар, енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници, изследвания и иновации в областта на енергетиката. В обсъждането са се включили общо 14 еврокомисари.

“Комисията ще бъде много твърда към държавите членки, които не прилагат законодателството правилно и навреме”, предупреди Шефчович.

Според плановете на ЕК проектът за енергийния съюз ще засегне сериозен спектър от секторни политики: енергетика, транспорт, изследвания и иновации, външна политика, регионална политика и политика на съседство, търговия и земеделие.

Зам.-председателят на ЕК заяви, че политическата воля в момента ще позволи бърз напредък в сферата на фона на конфликта в Украйна и несигурността на доставките за ЕС.

“Ситуацията в Украйна изведе енергийния съюз на едно от първите места в политическия дневен ред. Не трябва да прекарваме всяко лято, тревожейки се дали ще имаме сигурни енергийни доставки през зимата”, каза еврокомисарят по енергетика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.