Пожар изпепели къщата на бивш кмет на село Лютидол

Путин е готов да разшири действието на Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия 

8 души, от които шест деца, загинаха след задушаване в камион в Либия

Британските депутати одобриха проектозакона за митническите правила след Брекзит

Вулканична лава рани 23 души на туристическо корабче на Хаваите

В САЩ задържаха рускиня по подозрение в шпионаж

САЩ и Русия „трябва да се разбират“, заяви Доналд Тръмп

Слънце до обед, следобед – дъжд

На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

ЕС започна подготовката за създаването на общ енергиен съюз

Започва изработването на „цялостен подход“ към европейския енергиен съюз. Очаква се на 25 февруари да бъде приет законодателен пакет за енергийния съюз.

Предложенията ще включват план за действие, съдържащ „конкретни предложения“, законопроекти, решения и анализи. Това стана ясно, след като Европейската комисия (ЕК) за първи път обсъди плановете за създаване на енергиен съюз в Брюксел, съобщи Евроактив.

Зам.-председателят на ЕК, отговорен за енергийния съюз – Марош Шефчович, разясни, че пакетът ще бъде съобразен с пет „стълба“, свързани с целите на съюза. Сред тях са енергийна сигурност, вътрешен енергиен пазар, енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници, изследвания и иновации в областта на енергетиката. В обсъждането са се включили общо 14 еврокомисари.

„Комисията ще бъде много твърда към държавите членки, които не прилагат законодателството правилно и навреме“, предупреди Шефчович.

Според плановете на ЕК проектът за енергийния съюз ще засегне сериозен спектър от секторни политики: енергетика, транспорт, изследвания и иновации, външна политика, регионална политика и политика на съседство, търговия и земеделие.

Зам.-председателят на ЕК заяви, че политическата воля в момента ще позволи бърз напредък в сферата на фона на конфликта в Украйна и несигурността на доставките за ЕС.

„Ситуацията в Украйна изведе енергийния съюз на едно от първите места в политическия дневен ред. Не трябва да прекарваме всяко лято, тревожейки се дали ще имаме сигурни енергийни доставки през зимата“, каза еврокомисарят по енергетика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.