С 10 см спадна нивото на Тунджа при Елхово

С около 10 сантиметра е спаднало нивото на река Тунджа при Елхово през последното денонощие, съобщи Фокус.

Тенденцията е към понижение на нивото на Тунджа, както при Ямбол така и при Елхово. Високите подпочвени води продължават да наводняват мазета и приземни етажи. В близост до реката са залети дворни места и стопански постройки. Затворен и днес остава пътят Елхово - село Трънково, заради наводнен участък. Под вода е почти целият градски парк и промишленият пазар. След отдръпването на водата ще започне дезинфекция на залетите места, включително и дворовете.

В Ямбол мазетата на къщи и жилищни блокове на улиците „Юндола" и „Клокотница" отново са наводнени. В момента нивото на реката при Ямбол е 410 см, а при Елхово 406см.

Синоптиците обаче предупреждават, че от утре започват нови валежи. Жълт код за потенциално опасно време - силен вятър и валежи от дъжд и сняг, е обявен за всички области, като за Смолян кодът е оранжев. Там се очакват особено опасни метеорологични явления - обилни валежи от дъжд. Най-много дъжд се очаква в Родопите - 30-40 л/кв.м. В северозападните райони валежите ще са от сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони