ТИР-ове се удариха челно в монтанско село, шофьорите им са в болница

Двама чуждестранни водачи са в болница след катастрофа, станала снощи в с. Славотин, по пътя от Видин за Монтана, съобщи Дарик.

Според полицията румънският гражданин А.Б., водач на товарен автомобил, с румънски регистрационен номер, при управление с несъобразена с пътните условия скорост навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в насрещно движещият се полски товарен автомобил, с водач Я.М.

Двамата водачи са настанени в МБАЛ Монтана, без опасност за живота, със средни телесни повреди - румънският гражданин е със счупена ключица, полският гражданин – със счупен крак. Местопроизшествието е запазено от служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана. На място продължава охраната на товарните автомобили и товарите им.

Заради силнодеформираната кабина на полския ТИР се наложило намеса на група "Спасителни дейности", която извадила водача.

Впоследствие е изпратен още 1 екип от "Спасителни дейности" с влекач за освобождаване на пътното платно и пожарен автомобил на РСПБЗН Монтана за почистване и измиване на пътното платно от разлетите гориво-смазочни материали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони