Лидерът на БСП в Омуртаг пребит от непознати, социалистите протестират

БСП в Търговище остро осъжда нападението над общинския си съветник в Омуртаг Павел Радев, който е и лидер на организацията ми там.

В декларация на областния съвет се казва, че е "недопустимо да бъде атакуван физически който и да било за неговите политически убеждения или за работата му в защита на интересите на гражданите".

Както "Труд" писа, Радев съобщи, че е нападнат от двама мъже с качулки в понеделник близо до дома му. Неговата версия е, че мотивите са политически заради работата му в комисията за избор на нов директор на общинската болница и искането му за ревизия на здравното заведение. Той допълни, че преди нападението е получавал заплахи по телефона и анонимни бележки. Не се е жалвал в полицията тогава, но споделил със съпартийци и приятели.

"Не вярвах, че някой може да посегне физически, не приемах сериозно нещата", каза Радев.

От БСП пък изразиха притеснение, че предизборната кампания започвала твърде рано и твърде мръсно. "Цялата обстановка в държавата показва, че предстоящите избори ще бъдат може би най-опасните досега. Надяваме се нападенията над политици да не станат рутинна процедура за разчистване на сметки, сплашване и политическа разправа с наближаването на местни избори", пише в декларацията. Те допълниха, че ще изискат информация от МВР за работата по случая и ще го следят зорко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини