Ремонтът на зала "Конгресна" - все по-скъп

Ремонтните дейности на зала “Конгресна” на ДКС във Варна се променят постоянно, стана ясно след инспекция от кмета Иван Протних на обекта. Първо залата трябваше да бъде обновена за 4,5 млн. лв., но сумата набъбна двойно заради пропуснати промени във вентилацията и противопожарната инсталация.

Промени се наложиха и заради избликнали подпочвени води, непредвидени дейности по тавана и мазето на сградата. Заради разминавания в чертежите още не е избран моделът на седалките за новата зала, призна Портних. Той хвърли вината за неприятностите върху проектантите, които спечелиха обществена поръчка, обявена от общинското дружество ДКС, а не от общината. Тъй като работата им е приета безкритично, не могат да се търсят и неустойки, смятат юристи. По неофициална информация заради ремонта поста си загуби бившият шеф на двореца Симеон Варчев.

“Явно са ползвали стари скици и не са идвали на място, но това не е оправдание. Стремим се да спазим срока и да се вместим в парите. Ако е невъзможно, ще ползваме допълнителни общински средства”, каза Портних.

На 15 февруари предстои инспекция от Европейската федерация по волейбол, която да установи дали Варна ще може да поеме домакинството на Европейското първенство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони