Московски: От КНСБ действат неадекватно, Български пощи няма да бъдат приватизирани

"Невярно е твърдението, че дружеството „БДЖ Товарни превози“ е било на печалба. „Товарни превози“ са били винаги на загуба. Категорична лъжа е ако някой твърди, че са били на печалба. За миналата година дружеството е било на минус 15 млн. лв., категорично заяви министърът на транспорта Ивайло Московски в предаването „Лице в лице“ по bTV.

На въпроса ще бъдат ли приватизирани „Български пощи“, министърът отговори: „Категорично не“. Той нарече поведението на КНСБ абсолютно неадекватно както по отношение на БДЖ, така и за „Български пощи“.

Московски даде за пример недоволството на синдиката относно БДЖ. Той изтъкна, че с Пламен Димитров президента на КНСБ, имат добра комуникация. „По-голямата част от спекулациите, които се появяват, са извън неговото знание“, смята той. След като различията били изгладени и било постигнато съгласие да няма протест, от синдиката все пак блокирали влакове и гари. „Пламен ми каза: „Направиха го през главата ми“, разказа министърът.

Подобна била ситуацията и с „Български пощи“. По думите на Московски, приватизацията им технически е невъзможна, защото те са в забранителен списък. Въпреки това се пускал този слух, заради който на министъра му се наложило да се обяснява и в Комисията по транспорт в парламента.

Московски заяви, че няма да приема съвети от синдикатите кого да назначава на работа. „Аз вземам решения, аз си нося отговорност“, заяви той. „Като толкова искат, синдикатите да си направят партия, да се явят на изборите, да си кадруват“, избухна той.

Министърът не можа да каже дали това са лични нападки срещу него, но по думите му нищо чудно да има и война на синдикатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес