И Москов в надпреварата за кмет на София

Реформаторският блок обсъжда възможността да вкара в битката за София на местния вот през есента здравния министър Петър Москов, който има опит като общински съветник. Подобен разговор бил воден неофициално, но решение по въпроса още нямало.

Другият вариант бил срещу Йорданка Фандъкова, която е сигурният кандидат на ГЕРБ за нов мандат в София, да играе дългогодишният общински съветник и уважаван университетски преподавател проф. Вили Лилков.

Не е изключено обаче реформаторите да нямат своя кандидатура, а да застанат зад Йорданка Фандъкова, каквато оферта най-вероятно ще им бъде отправена от коалиционния партньор. Засега реформаторите твърдят, че се целят поне в 7 кметски места в големи градове.

БСП ще решава дали да издигне непартиен кандидат за кмет, или да заложи на лице от градската огранизация на левицата. Преди това обаче социалистите ще правят социологическо проучване сред столичани какъв градоначалник искат. Имало вариант за кмет да се кандидатира лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини