Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Патриотите искат право на развод с Топлофикация

Всеки гражданин да може да се откаже от договор с „Топлофикация”, без да дължи такса за тръбите, които минават през дома му, или за общите части. Това предлагат от Патриотичния фронт в проект за промени в Закона за енергетиката. В момента отказалите се от парно плащат такса само заради наличието на тръби на топлофикацията, а отказът от услугата става при съгласие на поне 2/3 от етажната собственост.

„Това е форма на рекет”, каза съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. ”Хората, които не желаят да ползват парно, не бива да бъдат принуждавани да плащат за общи части и тръби, преминаващи през собствеността им”, заяви Симеонов. ”Промяната е свързана с прекратяването на практиката топлофикационните дружества да събират такси от собственици на имоти, през които да преминават тръби и да заплащат за отопление на общи части”, поясни той. Според патриотите практиката на топлофикационните дружества противоречи и на закона за защита на потребителите, и на европейски директиви, според които не може да се плаща за услуга, която е неискана от потребителя.

Ако бъдат приети идеите на ПФ, всеки собственик на имот ще може да прекрати договора си с ”Топлофикация” в момента, когато се спре топлоподаването. ”В досегашния закон човекът дълго време може да бъде абонат и за това правим промяната такава, че прекъсването на услугата да бъде след подаване на заявление, но не по-късно от 30 дни. Ако до 30 дни ”Топлофикация” не прекъсне топлоподаването, се счита, че услугата е спряна”, допълни Симеонов.

Симеонов не смята, че промените няма да ощетят останалите клиенти на „Топлофикация”, които ще трябва да плащат за топлината, която отказалите се получават заради преминаващите през имота им тръби. На когото не му било изгодно, можел да се откаже от парно. Освен това тръбите на нежелаещите можело да се изолират от топлофикационните дружества.

Патриотите не са обсъдили проекта си с останалите партии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.