Откраднали бизнеса на корабен бос веднага след погребението му

Четирима бивши служители иззеха бизнеса на баща ни, който той градеше с професионализъм и всеотдайност през целия си живот. Така започват жалбата до ОДМВР-Бургас наследниците на корабния мениджър Костадин Георгиев. Георгиев почина на 3 декември 2013 г., оставайки на синовете си изградена за 20 години авторитетна международна структура в корабоплаването, носеща огромни доходи.

Синовете на покойника - Лъчезар Георгиев и Пламен Георгиев опитват втори месец да поемат компанията на баща си и да я развиват. Но това се оказва невъзможно. Вместо бизнес за милиони, в момента те притежават само кухия бранд на корабна агенция „К.РИС-Костадин Георгиев“ ООД, чийто офис се намира на партера на бл.100 в жк „Лазур“, съобщава "Флагман".

Според синовете четирима подчинени на Костадин Георгиев напуснали фирмата– управителят Петър Апостолов и агентите Румен Шопов, Стамат Кирилов и Димитър Ковачев напускат „К.РИС-Костадин Георгиев“ ООД през декември, веднага след погребението му, като изнасят цялата база данни. Сменили паролите за достъп до електронните пощи, променили координатите в официалната страница на дружеството и започнали самостоятелна комуникация с контрагентите. Наследниците подали сигнал в прокуратурата и икономическа полиция. Те са убедени, че кражбата на бизнеса на баща им е планирана, защото напускането на четиримата съвпада с периода, в който искат лиценз, за да оперират със собствена компания, в която и четиримата имят дялове.

Георгиев издъхна след тежко онкологично заболяване. Неговите близки разкриха, че диагнозата му е била известна преди повече от година. Смята се, че в този период четиримата му бивши служители са скроили плана да отцепят от „К.РИС-Костадин Георгиев“ ООД партньорите и клиентите.

От вчера Районна прокуратура-Бургас е поела разследването. Не е изключено обаче то да бъде прехвърлено на Окръжна прокуратура-Бургас, тъй като става въпрос за предполагаема измама за милиони левове. Четиримата бивши служители вчера бяха разпитани в Икономическа полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини