Петър Паунов: Мюсюлманското вероизповедание да остави хората, имотите и историята на мира

Очакванията ни са най-после Мюсюлманското вероизповедание да оттегли исканията си и да остави хората, имотите и историята на мира. Това каза пред „Фокус” кметът на община Кюстендил Петър Паунов. „Нека тази фалшива толерантност, която уж проповядват, да не бъде едно официализирано лицемерие, а действително да се откажат от претенциите си и да оставят общините да работят спокойно”, настоя Паунов.

Според него не е малко да се опиташ да посегнеш на 90 имота от българската история. „Знаем, че те се опитаха да прокарат и закон, с който да удължат възможната давност за претенции. За момента политическата ситуация не е благоприятна за това, но явно те нямат намерение да се откажат”, обясни кметът. Според него е трябвало Мюсюлманското вероизповедание да декларира ясно, че няма претенции.

„Не стига, че се атакуват най-толерантните региони, каквито са Кюстендил и Карлово, но ние знаем, че те са завели и дела в десетки други градове”, коментира Паунов, според когото няма никакви аргументи съдът в София да се произнесе в полза на Главното мюфтийство. Никой не трябва да се поддава на какъвто и да е било политически натиск или натиск от други държави. „Ние затова сме тук, да окуражим Мюфтийството да оттегли своите претенции, както и да окуражим българската съдебна система да вземе решение съобразно закона, а не да се поддава на натиск”, каза Петър Паунов. Според него джамиите трябва да бъдат действащи музеи на толерантността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони