Опозицията в Македония: Следващата седмица ще публикуваме доказателства за престъпленията на управляващите

От следващата седмица ще започнат да се публикуват доказателствата, които притежава опозицията за престъпленията на управляващите. Това е заявил лидерът на опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев, цитиран днес от македонското електронно издание МКД.

В него се посочва, че днес ще се състои заседание на Централното ръководство на СДСМ, на което трябва да бъде взето окончателно решение за това какво ще прави партията с компроматите, които притежава. Миналата седмица премиерът Никола Груевски обвини Заев, че го е изнудвал. Заев е изтъкнал, че се очаква през уикенда коалиционните партньори на СДСМ да вземат решение.

„Реално от началото на следващата седмица ще започнат да се публикуват доказателствата. Аз съм подготвен на всичко и няма да бъда изненадан ако ме арестуват“, заявил Заев.

В края на януари преврат беше осуетен в Македония. Полицията обвини лидера на опозицията Зоран Заев в конспирация с чуждо разузнаване с цел сваляне на правителството.

Арестувани бяха четирима души, сред които и бившият директор на Управлението за сигурност и разузнаване и съпругата му, в рамките на спецакция “Пуч”. Те са обвинени в употреба на незаконни средства за проследяване и шпиониране, както и за отправяне на сериозни закани срещу висши държавни служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят