Награди за смелост получиха пожарникарите, които първи влязоха в завода в Горни Лом

Наградиха пожарникарите, които първи влязоха да помагат в Горни Лом, предаде БГНЕС.

Иван Пачов получи комплексната награда "Пожарникар на годината – 2014 г". Той е началник на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Димитровград.

"2014 г. беше трудна за всички огнеборци и спасители в България", посочи Пачов и обяви, че наградата е и за колегите му.

Сред наградените днес бяха и трима служители на пожарната от службата в Белоградчик, които първи влязоха да помагат след взрива в Горни Лом с риск за живота си. Това са Пламен Петров, Мирослав Драгомански и Петър Цолов и получиха почетно отличие на МВР за доблест и заслуга трета степен.

Отличени са за проявена смелост и доблест при изпълнението на задълженията при инцидента с взрива край Горни Лом през октомври миналата година.

"Много често българските пожарникари и спасители се явяват последна опора на държавността. Така е било и преди във времето, така е и днес", посочи вътрешният министър Веселин Вучков.

Министърът напомни, че 2012 г. правителството прие национална програма за модернизация на пожарната и подчерта, че в последните месеци протича мащабно обновяване на техниката на българската пожарна.

"До около година време – март догодина в екипите на пожарникарите ще могат да работят минимум по трима души", каза той. По думите му емало много кандидати да станат пожарникари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица