Борците тръгват за Иран, а там се готвят за Книгата на "Гинес"

Националите ни по свободна борба тръгват в понеделник за силния турнир „Тахти къп" в Иран. Схватките ще бъдат в град Кермахшах на 12 и 13 февруари. На турнира ще има и наш съдия - Венцислав Филчев.

Старши треньорът Валентин Райчев е заложил на 6-има състезатели, предимно млади. Това са европейският шампион за кадети от 2010-а  и трети от Евро 2013 при юношите Георги Вангелов (57 кг), Стефан Иванов (61 кг)  Георги Златов (70 кг), Георги Средков (86 кг), който през ноември стана първи на турнира „Анри Деглан" във Франция, както и на Евтим Евтимов (97 кг).

В отбора се връща Димитър Кумчев (125 кг) за когото това ще е първото състезание след световното през 2013 г., през  което лекуваше травма на коляното.

Същевременно Иран ще атакува Книгата на Гинес с шампионата на страната, който започва днес. На първенството ще участват уникалните 3000 състезатели във всички възрасти - от деца до мъже в класическия и свободния стил. Схватките ще бъдат на15 тепиха, а  съдийството е поверено на 150 рефери.

Същевременно световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов се изкачи в ранглистата на Международната федерация по борба. Той се изкачи от 10 на 7 място в кат. до 59 кг на класическия стил, след като преди седмица триумфира на престижния турнир "Дейвид Шулц" в САЩ.

След него, на осма позиция, е Александър Костадинов, № 1 в Европа за 2014 г.

Той също направи прогрес, като се предвижи с едно място напред, след като завърши втори на "Дейвид Шулц".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт