Лиляна Павлова: Строителството на "Струма" върви в срок

Строителството на автомагистрала "Струма" в участъка Дупница-Благоевград върви в срок, няма промяна в крайната дата за завършване - октомври т.г., съобщи в Благоевград министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Паралелно с това, след тежки преговори и анализи подписахме споразумение за участъка Сандански -Кулата.

Според новата програма този участък трябва да е готов до 1 август. Надявам се, че изпълнителят този път ще спази срока, защото до момента има една година закъснение, а е изпълнена работата едва наполовината, каза Павлова. Тя обеща, че след завършване на проблемният участък държавата ще възстанови разсипаните пътища, които сега се ползват като обходни маршрути и хората масово недоволстват. Още малко търпение и здрави нерви, надявам се до края на юли да можем да се справим , каза министър Павлова.

По отношение на най-тежкият участък в Кресненското дефиле министър Павлова съобщи, че тези дни в района е работил екип от сеизмолози експерти - чуждестранни и от БАН. Работата им е приключила, те са изготвили доклад, който дава препоръки къде и каква да бъде дълбочината на тунелите. На основата на този доклад и други замервания по проекта ще се изготви детайлната оценка за въздействието на околната среда , ще има няколко тунела и виадукта , а не цял 15 км тунел. Иначе целият участък е разделен в три лота, първият и третият са в проектна готовност, търгът е в ход, но има обжалване на процедурата, каза още министър Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес