19-годишен младеж откри огън и рани ученик във Флорида

Няма щети и пострадали от земетресението на гръцкия полуостров Халкидики Продължават вторичните трусове в района на епицентъра

Турският посланик в ЕС: Европейската комисия не беше справедлива към нас

“Ислямска държава” се изтегля от Дамаск

Принц Чарлз ще наследи Кралицата като глава на британската Общност на нациите

Финансовите министри на Русия и САЩ се срещнаха във Вашингтон, за да обсъдят руските санкции

На 28 години почина известният DJ Авичи

“Дейли Телеграф”: Британската полиция е идентифицирала ключови заподозрени по случая Скрипал

Иран към Израел: „Пръстите ни са на спусъка“

Ким Чен Ун: Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер разлюля Гърция

На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Смолян е в готовност в случай на прииждаща висока вълна

Взети са превантивни мерки, заради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка. Това каза пред „Фокус” главен инспектор Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Съвместно с кметовете на общините и областните управители се извършва наблюдение на коритата на реките, наблюдават се и опасните места, където са микроязовирите, уточни инспекторът.

Той допълни, че имат готовност и съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“ при снегонавявания да се предприемат допълнителни мерки за почистване на основните пътища.

В област Смолян, където се очакват сериозни валежи, критичните точки са в самия град, където е река Черна, обясни Бързилов. „Там наблюдението е постоянно и при повишаване на нейното ниво, се взимат съответните мерки. Допълнително е проверено състоянието на дигите и там, където беше необходимо, са укрепени с чували с пясък.

В готовност е, при необходимост, Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Има предварително подготвено съобщение за град Смолян, специално за прииждане на висока вълна“, подчерта Тошко Бързилов. Главният инспектор допълни, че река Тунджа при Елхово запазва своето ниво, няма повишение. Все още обаче са залети земеделските земи и част от една улица в града, но не може да се пристъпи към отводняване, докато не падне нивото на реката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.