Полски клуб с интерес към Миланов

На 20 юни 2018 да почерпят

Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

От Бръмбаргейт до Червейгейт

МВР, ДАТО и ДАНС в продължение на 300 дни подслушвали „Протестна мрежа” в операция „Червей”. Кой го казва? Близо е до ума – спецът по „бръмбарите”, бившият шеф от тайните служби генерал Атанас Атанасов. Като шеф на вътрешна комисия в Народното събратия понастоящем той отново е призван да се занимава с тях. По думите му „Червейгейт” е „широкомащабна операция” (нещо като “Бръмбаргейт” вероятно – безпрецедентното подслушване на главния прокурор на България, за което Атанасов беше обвиняем, но оправдан – б.а.).

Това (с червеите, а не с бръмбарите) е злоупотреба с власт и тя този път трябва да се накаже, смята генералът. Той по принцип е прав. Но на практика у нас по-скоро пълзящите гадинки ще станат летящи, нежели някой злоупотребил със специални разузнавателни средства (СРС) да си изпати. Който е следил опитите за наказателно преследване след операциите „Асистенти”, „Гном”, „Галерия”, „Кечъра” и тъй нататък, много добре знае защо е така.

А пък днес, когато и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е доказано невинен за качъра със слушалките, генералът съвсем си хаби барута нахалост. И прокуратурата го каза: Подслушвал -неподслушвал, карай, законът е написан така!

Какъв е изводът? Сегашните управници могат да слухтят както и за когото си щат. Но вместо да ни отегчават с още СРС-скандали, биха могли да си намерят по-нов начин да се отърват от шефовете на служби, които са нежелани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.