Преговорите на Путин, Меркел и Оланд очи в очи и без експерти

Преговорите в Кремъл на Владимир Путин с канцлера на Германия Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд са „очи в очи” без присъствието на никакви експерти. За това съобщава ТАСС.

Разговорите се провеждат в представителния кабинет на Първи корпус в Кремъл.

Европейските лидери пристигнаха в Москва, за да обсъдят как да бъде решена ситуацията в Украйна. В четвъртък Меркел и Оланд направиха кратка визита и в Киев, където се срещнаха с президента Петро Порошенко.

Малко преди разговорите с европейските лидери от Кремъл заявиха, че се надяват планът на Меркел и Оланд за Украйна да има комплексен характер и да съдържа и някои от предложенията на Путин. От службата на Меркел съобщиха, че основа на преговорите ще са 12 пункта от т. нар. мински договорености.

Експерти предполагат, че основен спорен момент ще бъде статусът на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. В същото време анализаторите са склонни да се съгласят за това, че обострянето на ситуацията в Донбас не е изгодно за никого, а определянето на гаранции за Украйна могат да бъдат залог за мирното решение на конфликта.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят