Снегът блокира столицата, всички снегорини са по улиците

Снегът през последните часове блокира София. Всички снегорини са по улиците на столицата, за да чистят. 170 е техният брой, а приоритетно се чистят местата, където минава градският транспорт. След това ще минат по големите улици и булеварди, информира Нова тв.

Затруднения по пътищата в София обаче вече има. Тир се е подхлъзнал и затова на излизане от София към Владая има образувало се задръстване. Задръствания има и по „Симеоновско шосе”. Скъсен е маршрутът и на тролей №2. Поради аварирало превозно средство в момента не се извършва движение в участъка от „Бъкстон” до „Борово”.

Лошото време през деня създаде много трудни в цялата страна.

Шест дни след бедствието в Смолян хората са ужасени, че новите порои отново ще ги наводнят. Собствениците на цехове край реката още чистят кал и наноси. Заради лошото време беше спряно търсенето на телата на семейството, което загина в река Девинска.

Заради свлачища четвърти ден селата Мугла и Киселчево са откъснати от света.

Междувременно нивото на Тунджа край Ямбол продължава да пада, но обстановката остава усложнена заради големите разливи и високите подпочвени води.

В Елхово дворовете и приземните етажи на около 50 домакинства остават под вода. Затова хората очакват с безпокойство новите валежи.

По поречието на Русенски Лом са залети над 200 дка земеделски земи. Под вода е и пътят към Басарбовския манастир. Засега монасите минават през имота на частна фирма. Притеснени са обаче, че ако и той бъде залят, ще останат откъснати от света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини