Путин, Меркел, Оланд: Срещнаха се, но дали се разбраха? Пак ще разговарят в неделя

Срещата в Москва между Владимир Путин, Ангела Меркел и Франсоа Оланд приключи.

Какви са резултатите, не е известно.

Руският президент Путин прие канцлера на Германия Меркел и президента на Франция Оланд в Кремъл. Целта на срещата бе търсене на решение за прекратяване на военните действия в Украйна.

Меркел и Оланд пристигнаха в Москва, след като прекараха един ден в Киев. Там те проведоха 5-часов разговор с президента Петър Порошенко.

След като кацнаха в руската столица, Меркел и Оланд се отправиха към Кремъл, без да правят традиционните сесии пред тв камерите, отбелязва Би Би Си.

След т.нар. работен обяд, който продължи 75 минути, канцлерът на Германия и президентът на Франция се появиха пред фоторепортерите.

След това тристранната среща продължи на при закрити врата.

В разговорите не са участвали никакви съветници или експерти, отбелязват агенциите.

Работи се върху създаването на текста на възможен съвместен документ за разрешаване на кризата в Украйна, който съдържа стъпки за реализиране на постигнатите през септември в Минск договорености. Това съобщи по-късно прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

„В момента се води работа за подготовка на текст на възможен съвместен документ за прилагане на минските споразумения. Документът, който ще включва както предложенията на президента на Украйна, така и предложенията, формулирани днес, но също и допълненията на президента на Русия Владимир Путин“, каза Песков.

„След това този текст ще бъде представен на одобрение пред всички страни на конфликта“, добави говорителят.

В неделя тримата лидери ще разговарят отново, по телефона. Тогава към телефонните преговори ще се присъедини и украинският президент Порошенко.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят