Най-много сняг е паднал във Видин, снежната покривка е 17 см

Най-обилен снеговалеж е отчетен във Видин, като натрупаната снежна покривка там е 17 сантиметра. Това съобщиха за Фокус от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Във Враца снежната покривка е 13 сантиметра, в Монтана – 11 см. В Северна България валежите от сняг са предимно между 5 и 10 см. В София снежната покривка е 13 см.

Най-интензивен валеж от дъжд през нощта е бил отчетен на нос Емине – 37 л/кв. м, като е преминал в сняг, но няма натрупана снежна покривка. В Кърджали и Хасково отчетените валежи от дъжд са съответно 18 и 17 л/кв.м.

Днес до обяд в Северна България ще превалява сняг, а в Югоизточна – дъжд. Следобед валежите почти навсякъде ще спрат. Диапазонът на температурите ще бъде в широки граници. Преобладаващите температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса. В Югоизточните райони до 5-6 градуса, а в Югозападните, където се очаква разкъсване на облачността и повече слънчеви часове – между 8-11 градуса. В София максималната температура ще е около плюс 1-2 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини