Павлова: Дъждът активизира свлачища и срутища в цялата страна

Обстановката в цялата страна след последните валежи е стабилна и спокойна. Все още снеговалежи има в Североизточните части и сериозни снегонавявания в Силистра и Русе. Заради дъжда има поредица от свлачища и срутища на територията на цялата страна, които са се активирали. Това заяви в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Очаква се това да е годината на сериозните проблеми от гледна точка на свлачищни процеси, заяви Павлова. По думите й се прави детайлен анализ на критичните зони.

Готвим по две линии да подадем голяма апликационна форма за финансиране по фонд „Солидарност”, от друга страна за превенция и ремонт на тези свлачища по линия на Програмата за околна среда, където има предвидени средства за такъв тип дейности, каза още Павлова.

Според нея, трябва и авариен и спешен ремонт по линия на Комисията за бедствия и аварии. Трябва да се укрепи и свлачището на пътя за Асеновград и това не единственото, тук в региона, каза още Лиляна Павлова. Ще се опитаме да ги приоритизираме започвайки от най-важните, ясно е че няма пари за всички, каза още Лиляна Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес