Ванга рекла на Лепа Брена: Ке земеш мъж у бело!

На 31 януари се навършиха сто и четири години от рождението на Ванга. Въпреки, че пророчицата вече осемнадесет години не е сред нас, паметта за нея остава все така жива. Много от известните ни лица в шоубизнеса са имали шанса лично да се докоснат до феномена Ванга и признават, че срещата им с нея е променила живота и мисленето им.

Илиана Раева
Първото златно момиче на Нешка - Илиана Раева, признава, че винаги ще бъде благодарна на Ванга за нещата, които е направила за нея и семейството й.

В един от най-трудните моменти в живота й, когато в Испания едновременно се разболяват Наско и една от дъщерите й, спасението дошло точно от Ванга.

Наско имал много тежка контузия, която дори тамошните лекари не можели да излекуват, а малката Виолета имала много висока температура, която също не се влияела от лекарствата.
Тогава Илиана потърсила лек и при Ванга, която й казала да й донесе вода от къщата им в Сарагоса.

Пророчицата докоснала водата и заръчала с нея да измие Наско и дъщеря им. Изцелението било почти мигновено.

Ванга помогнала на Илиана и при неин личен здравословен проблем.
Заръчала й, че за да се излекува, трябва да поживее високо на Балкана и всяка сутрин да слуша „пилци как пеят".
„Златното момиче" изпълнило препоръката й и всяка сутрин точно в 4 ч излизала сред природата и слушала песента на птичките - скоро здравословното й състояние се нормализирало. Илиана признава, че силната вяра в Бог, която затвърдили в нея срещите й с Вера Кочовска и Ванга, продължава да й помага и днес.

Когато има някакъв проблем, тя отива в църквата на Рупите да се помоли.
Признава, че е получавала чудодейно изцеление и след молебен за здраве пред мощите на свети Иван Рилски в Рилския манастир.

Илиана е убедена, че всеки човек има своя съдба, но също така вярва, че човек може и сам я гради, защото носи частица от Бога в себе си и възможностите му са необятни.

Райна

Фолкдивата Райна не е имала пряк досег с великата българка освен като бебе, когато Ванга й става кръстница. Петричката пророчица имала важна роля за появата на бял свят на бъдещата певица и сама пожелала да я кръсти. Родителите на Райна дълго време не можели да имат дете, въпреки че майка й забременявала шест пъти - не можела да износи докрай плода. Накрая отишли при Ванга, която дори им се скарала, че са чакали толкова. Заръчала на родителите й да заминат за Сибир, където да заченат детето, и така певицата родена в Сандански, в действителност е зачената в Сибир. Когато трябвало да се измисля име на бъдещото дете, Ванга също изиграла важна роля. Поискала да й занесат 40 червени карамфила. Започнала да ги взема един по един, докато не се спряла на един с думите: „Райна ще е!" и заръчала момичето да не си сменя името. Певицата дълго се питала защо би й хрумнало да си променя името, докато не отишла в музикална компания „Пайнер". Там й предложили да й измислят артистичен псевдоним, с който да гради кариерата си, и чак тогава Райна разбрала за какво се е отнасяло предупреждението. Изпълнителката разкрива, че в един от най-трудните си периоди усетила отново подкрепата на Ванга. В момент, когато била загубила смисъл в живота, случайно влязла в една книжарница и от един от рафтовете паднала книга. Когато я вдигнала, видяла, че това е книга за Ванга, в която открила точен отговор на въпросите, които я терзаели, и си върнала предишната вяра.


Латинка Петрова


Известната актриса Латинка Петрова също е имала възможност да се докосне до феномена Ванга. Тя си спомня в детайли срещите си с нея и нещата, които й е предсказала. Най-много се изненадала от прогнозата, че ще се омъжи „за един, който нема и лев в джоба си". Когато се запознала с бъдещия си съпруг, се оказало, че той наистина в този момент нямал пари и поискал два лева назаем, за да я заведе на кино.

Латинка и мъжът й са родени на една и съща дата - 1 януари, и тя е убедена, че съдбата неслучайно й е отредила точно той да й стане мъж. Ванга предрекла и появата на сина й. Казала й, че след година ще си купи кола, а след още една година ще има и син. Латинка разкрива, че точно на 17 февруари си купила кола, а на 17 февруари следващата година се родил и синът й!

Латинка си признава, че въпреки уважението си към Ванга, не изпълнила една от препоръките й - да спре с пушенето.

Тя й казала - „това нещо, да не си го слагаш у устата" - за цигарите, но обичаната актриса пуши и до ден днешен. Тя се окуражава с това, че има добър ген, съдейки от баща си, който също обичал да пуши, но доживял до 96 години. Окуражава я и още едно от предсказанията на Ванга - че я вижда един ден много стара и проскубана, на което тя обича да се смее: „ Стара, добре, но защо проскубана?" Латинка признава, че дължи дълголетието си и на позитивизма си. Никога не се оплаква и започва всеки нов ден с благодарност, че нищо не я боли, и очаква хубави неща от бъдещето.

 

Нешка Робева


За известната ни треньорка Нешка Робева Ванга се превръща в един от най-важните хора в живота. Тя се среща за първи път с нея още когато е състезателка по художествена гимнастика при треньорката Жулиета Шишманова.

Жулиета завежда Нешка и още едно момиче при пророчицата, която отсича, че Нешка е най-подготвена, но шампионка ще стане Мария Гигова, която не назовава по име, но описва точно външния й вид.

След години Нешка също започва да води своите „златни момичета" при Ванга, която винаги точно познавала какво ще се случи на предстоящото състезание. От нея Нешка знае причината за това да остане да живее и работи в България, въпреки многото предложения, които е имала. „България не те пуска!", отсекла Ванга. Нешка винаги ще помни поуките, които Ванга й е давала, като тази: „Прави добро - надявай се, прави зло - чакай го". Когато нещо в живота й не върви както трябва, тя започва да се пита какво е направила или кого е обидила, за да се получава така. От петричката пророчица Нешка се е уверила и в това, че душата на човек е безсмъртна и съществува прераждане. Чрез Ванга с Нешка се свързал духът на покойния й баща, както и на Жулиета Шишманова, но прорицателката винаги подчертавала, че душите на мъртвите никога не трябва да се притесняват - при нея те идвали сами, без да ги вика.

Нешка често си припомня словата, които Ванга й казала: „България страда, защото българите са неверници", затова тя е един от радетелите в българските училища да има вероучение. Именитата треньорка смята, че хора като Ванга са ни пратени точно за това - да ни покажат, че има Бог и да засилят вярата ни. По заръка на Ванга тя винаги носи в себе си икона на света Петка - светицата, пазителка на България.


Лепа Брена


И сръбската мегазвезда Лепа Брена е имала шанса да се увери във феноменалните способности на Ванга.
Тя я изненадала с предсказанието, че ще се омъжи за мъж с бяла униформа. Лепа дълго време след това гадаела дали избранникът й няма да е лекар, или готвач и дори не й хрумвало, че може да е тенисист.

Когато среща Слободан Живойнович, в когото се влюбва, веднага забелязва чисто белият екип, с който той се състезава. Ванга дава и насоки на Лепа как да съхрани семейството си.
Предсказва й и това, че ще има нещо като голяма къща, в която ще събира всички изпълнители - визирайки музикалната компания, която Лепа основава.

Дори фактът, че певицата ще има голям концерт в България, също й бил предизвестен от Ванга.
Изпълнителката признава, че всичко, казано й от петричката пророчица, се сбъднало.


Володя Стоянов


Народният певец е имал много срещи с Ванга още от дете, защото е роден в Петрич. Той не крие, че й е благодарен най-много за това, че е спасила живота на дъщеря му. Малкото момиче било глътнало слънчогледова семка и кашляло постоянно. Рентгеновите снимки показвали, че всичко е наред, но тя не се оправяла. Когато накрая отишъл за помощ и при Ванга, тя го стреснала със заръката да бърза, защото иначе детето може да умре. Тя видяла, че слънчогледовата семка е в трахеята, счупила се е на две и едната част била събрала много бактерии. Навременното предупреждение спасило момичето и в знак на вечна признателност Володя посветил на Ванга песента си - „Леля Ванга". Певецът смята, че българите трябва да се гордеем, че такъв феномен като нея, който е признат в целия свят, е имало по нашите земи. Той е запомнил думите й: „Злобата убива", както и съветите й хората да се обичаме и да бъдем по-добри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл