Лиляна Павлова: Тази година ще завършим дългоочаквания ЛОТ 27

След повече от три години сага, ще можем да довършим ЛОТ 27. Това каза в Проглед при освещаването на пътя Чепеларе – Соколовци, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Използвам случаят днес да кажа още една добра новина, свързана с пътищата в региона и в областта. След повече от три години сага, искам да ви уверя, че тази година ще можем да довършим този дългоочакван и спрян, така наречения и небезизвестен ЛОТ 27 по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Това е лотът, който включва участъци за рехабилитация от Смолян, Пампорово, Стойките и въобще няколко участъка от региона. Една инвестиция от над 17 милиона, която стоеше замразена, поради изключително недобросъвестен, първоначално избран изпълнител преди повече от три години, който взе аванса и си тръгна от обекта и го остави недовършен”, каза Павлова.

По думите й, след водените тежки съдебни дела и процедури, този изпълнител е блокирал възможността да се избере нов. Има решение от Арбитражния съд и през пролетта ще може вече да се продължи тръжната процедура и да се избере нов. По думите на Павлова срокът е до края на тази година, 17-те милиона са на разположение на пътната агенция по програмата за регионално развитие и до месец декември, ако времето позволява, може да се довърши дългоочаквания участък.

„Ще направим всичко необходимо, имаме осигурения ресурс да довършим рехабилитацията на участъка от Асеновград до Чепеларе, тези 50 километра, които са включени в участъците за рехабилитация по програмата за транзитни пътища до края на годината”, обясни Павлова.

Министърът каза още, че се полагат и големи усилия за укрепването на свлачищата в региона и се прави всичко необходимо да се проектира и да се получи финансиране по бедствия и аварии, за да може паралелно с рехабилитацията, ремонта и изграждането на тези 75 километра, които ще се довършат до края на тази година в размер на 40 милиона лева инвестиция, допълнително да се осигурят необходимите средства и да се укрепят тези свлачища и срутища в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес