На 22 август 2018 да почерпят

Кралев пожела пълна зала на гимнастичките

Български лекари спасиха мъж с имплантиране на аортна клапа през бедрото

Военен хеликоптер „Кугър” прекъсна електропровод край град Стамболийски

Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

Доминик Рааб: През октомври ще бъде възможно сключване на договор с ЕС за Брекзит

До $150 000 награда за заловен престъпник дава Москва

По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Лиляна Павлова: Тази година ще завършим дългоочаквания ЛОТ 27

След повече от три години сага, ще можем да довършим ЛОТ 27. Това каза в Проглед при освещаването на пътя Чепеларе – Соколовци, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Използвам случаят днес да кажа още една добра новина, свързана с пътищата в региона и в областта. След повече от три години сага, искам да ви уверя, че тази година ще можем да довършим този дългоочакван и спрян, така наречения и небезизвестен ЛОТ 27 по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Това е лотът, който включва участъци за рехабилитация от Смолян, Пампорово, Стойките и въобще няколко участъка от региона. Една инвестиция от над 17 милиона, която стоеше замразена, поради изключително недобросъвестен, първоначално избран изпълнител преди повече от три години, който взе аванса и си тръгна от обекта и го остави недовършен”, каза Павлова.

По думите й, след водените тежки съдебни дела и процедури, този изпълнител е блокирал възможността да се избере нов. Има решение от Арбитражния съд и през пролетта ще може вече да се продължи тръжната процедура и да се избере нов. По думите на Павлова срокът е до края на тази година, 17-те милиона са на разположение на пътната агенция по програмата за регионално развитие и до месец декември, ако времето позволява, може да се довърши дългоочаквания участък.

„Ще направим всичко необходимо, имаме осигурения ресурс да довършим рехабилитацията на участъка от Асеновград до Чепеларе, тези 50 километра, които са включени в участъците за рехабилитация по програмата за транзитни пътища до края на годината”, обясни Павлова.

Министърът каза още, че се полагат и големи усилия за укрепването на свлачищата в региона и се прави всичко необходимо да се проектира и да се получи финансиране по бедствия и аварии, за да може паралелно с рехабилитацията, ремонта и изграждането на тези 75 километра, които ще се довършат до края на тази година в размер на 40 милиона лева инвестиция, допълнително да се осигурят необходимите средства и да се укрепят тези свлачища и срутища в региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.