Утре ще е студено, привечер ще завали сняг

През нощта облачността ще е променлива, в отделни райони намаляваща до незначителна. Ще е почти тихо. Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 9° и минус 4°. През деня, облачността отново ще се увеличи и привечер ще завали сняг.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина умерен до силен. Максималните температури ще са между 1° и 6°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури от 0° до 5°. Вълнение на морето около 2 бала. Температурата на морската вода е 6-7°.

В планините, до обяд облачността ще е променлива, но по-късно ще се увеличи и ще завали сняг. Ще духа умерен до силен западен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималната температура на 1200 м около минус 3°, на 2000 м около минус 10°.

В началото на следващата седмица от север с умерен, в Източна България силен северен вятър, ще нахлува още студен въздух. Температурите ще се понижат. В понеделник ще бъде облачно, ще превалява сняг, в Източна България ще има условия за навявания и снежни виелици.

Във вторник валежите в по-голямата част от страната ще спрат, само в югоизточните райони все още ще превалява сняг. В сряда в Западна и Централна България вятърът ще отслабне и ще стихне. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Сутринта ще е доста студено с минимални температури в повечето райони около и под минус 10°. В Източна България ще продължи да духа умерен северен вятър, там облачността ще е предимно значителна, не е изключено и на отделни места да превали слаб сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето