Арестуваха бивш командос при опит за грабеж на инкасо

Бивш полицейски командос бе арестуван зрелищно в Благоевград при опит за въоръжен грабеж на инкасо-автомобил, който превозвал оборота от пункт за плащане на вода и ток.

Арестът стана в петък вечер, половин час преди затварянето на пункта, който се намира в центъра на града. Бившият командос от местната служба за борба с организираната престъпност Борис Николов, известен и с прякора Силата, бил с маска и въоръжен с пистолет. Той заплашил с оръжието охранителя на инкасото и опитал да изтръгне торба с пари от ръцете му. В този момент обаче бил обкръжен от десетина спецполицаи, които го проснали на земята. С белезници бил вързан още един мъж, негов съучастник.

Боре Силата бил следен 15 дни по сигнал, че създал апашка банда от бивши полицаи. Цивилните, които го следвали по петите били предупредени от информатор за удара по инкасото. В акцията, която била ръководена от столицата участвали над 20 полицаи.

Борис Николов- Силата бил уволнен преди десетина години заради стрелба в двора на полицията, която последвала шумен скандал с негом колега. Като напуснал принудително системата заминал на гурбет в САЩ. Върнал се скоро в Благоевград и отворил плажна дискотека, но тя преди три години била опожарена. Според една от версиите бившият командос затънал в дългове и сам поръчал палежа, за да прибере парите от застраховката. Междувременно ипотекирал всички имоти на родителите си, които затънали в мизерия, тъй като банките им ги отнели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право