Първи победи за "Байерн" и "Борусия"

В третия кръг след зимната пауза германските колоси "Байерн" и "Борусия" (Дортмунд) взеха първите си победи. Баварците наказаха като гости "Щутгарт" с 2:0 след торпилиращи изстрели на Ариен Робен и Дейвид Алаба. Те вкараха съответно с 97 км/ч и с 93 км/ч. Поражението свали "Щутгарт" на последното място. От него се отлепи "Борусия" (Д) с 3:0 като гост срещу "Фрайбург" след попадения на Марко Ройс и две на Пиер-Емерик Обамеянг.

Вторият в класирането "Волфсбург" се разправи у дома с "Хофенхайм" - 3:0, и не позволи на "Байерн" да увеличи преднината си от 8 точки. Дебют за отбора направи привлеченият за 32 милиона евро от "Челси" национал Андре Шюрле, но с 2 гола блесна друг бивш на "сините" от Лондон - Кевин де Брюин. Други резултати: "Шалке" - "Борусия" (М) 1:0, "Кьолн" - "Падерборн" 0:0, "Майнц" - "Херта" 0:2.

Във ІІ Бундеслига гръмна скандал. В саксонското дерби последният "Ауе" победи с 2:0 амбициозния гостуващ тим на "РБ Лайпциг". Фенове на домакините вдигнаха плакат, на който като Хитлер е изобразен Дитер Матешиц, шеф на спонсора на съперника "Ред Бул".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят