Борисов: Ще има пари за великденски добавки за пенсионерите

Кабинетът ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите. Това обяви премиерът Бойко Борисов при освещаването на ремонтирана църква в село Български извор, цитиран от Нова телевизия.

Борисов не уточни от къде ще се вземат парите и колко точно ще плати хазната. Според него, темата за конфликта в Украйна става все по-сериозна и е тревожен сигнал, когато френски президент говори за война.

За скандала с евентуалното подслушване на протестиращи Борисов е разпоредил службите да му докладват писмено. Досега всички институции са отрекли пред премиера незаконно подслушване на недоволни граждани.

Абсолютно подкрепям мнението на Франция и Германия за мирно решаване, а не с оръжие на този конфликт, заяви премиерът,

„България има позиция, която е ясна и точна. Ние сме член на евроатлантическия пакт, но в същото време изпълняваме своите ангажименти и ще го правим, но искаме да се влага разум и въпроса да се реши по дипломатически път”, заяви той.

„Разбира се, не може да не ни притеснява това, което се случва по света. Когато френският президент говори за война и така влошена ситуация, сигналите са много притеснителни. Много съм разтревожен от това, което се случва”, посочи министър-председателя.

„Видно е, че всички се тревожат”, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес