400 жители на Лозен на протест срещу ЧЕЗ, блокираха южната дъга на София

Със скандирания "Искаме си тока" и "Мафия" 400 жители на най-голямото село в България – Лозен, блокираха южната дъга на София. Причина за протеста на хората са своеволията на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ, предаде БГНЕС.

Хората от месеци негодуват срещу честите прекъсвания на ток от страна на ЧЕЗ. Освен неудобството от липсата на ток, особено в студените зимни месеци, честите прекъсвания на електрозахранването водят и до повреждане на електроуреди.

Когато се обаждаме на ЧЕЗ постоянно ни отговарят, че има авария, която ще бъде отстранена и това се случва всеки път, когато спре токът. Има дни, в които токът се спира по 20 пъти на ден в интервали от по 5-10 минути. Вече не се издържа, заяви Веселин Веселинов, един от организаторите на днешния протест.

Друг жител на село Лозен, Лиляна Василева, се оплака, че има 1300 лева сметка за ток и обвини ЧЕЗ в кражба на електроенергия.

Протестиращите се опитаха да блокират и магистрала "Тракия", но дежурните полицаи не ги допуснаха до пътя. Събралото се множество размаха плакати и скандира "ЧЕЗ платете ни електроуредите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини