Меркел, Оланд, Путин и Порошенко с нова среща в Минск на 11 февруари

Четирима европейски лидери ще се срещнат в сряда, 11 февруари 2015 година в Минск в търсене на изход от кризата в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, като се позова на официален представител на правителството в Берлин.

Франсоа Оланд, Ангела Меркел, Владимир Путин и Петро Порошенко вероятно ще подпишат и споразумение за „Незабавно и безусловно прекратяване на огъня от двете страни в конфликта в Източна Украйна”. Това бе потвърдено както от пресслужбата на украинския президент, така и от руският президент Владимир Путин.

"Искам да ви информирам, че току-що завърших разговора с колегите от Киев, Берлин и Париж в т.нар. "нормандски формат". Договорихме се, че ще се постараем да организираме среща в този формат между ръководителите на държавите в Минск в сряда, ако до тогава успеем да съгласуваме редица позиции, които обсъждаме през последните дни", заяви Владимир Путин.

В същия ден в Минск ще бъдат представители на ОБСЕ, както и на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. Решението за срещата е взето след проведените днес телефонни разговори между четиримата европейски лидери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят