Песимистични са прогнозите за пострадалия 19-годишен при катастрофата на “Тракия” Момчето е син на приятеля на певицата Емилия

Св. Кирил – първият ни водолаз Съавторът на азбуката вади мощите на Св. Климент от Черно море с подводна камбана

Морган Фрийман се извини, след като беше обвинен в сексуален тормоз и непристойно поведение

Без дизел в новото Volvo S60 Всички нови модели на марката от 2019 г. ще бъдат електрифицирани

Иновационни слушалки заглушават хъркането на партньора

Белгийските власти ще разгледат жалба срещу инстаграм, свързана с новите правила за личните данни

Слави Несторов: С Боян Петров имахме уговорка да се срещнем на Еверест и това да е първата българска среща на върха

Александър Вучич: Ще бъдем готови на компромис с Косово

Предотвратиха контрабанда на близо 200 килограма наркотици на ГКПП “Капитан Андреево”

Сапьори обезвредиха бомбата в Дрезден от Втората световна война

Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени на 2 юни в Пекин

Какво е наказанието за лошите баби?

Екатерина Захариева: Визитата на Борисов в Москва е координирана отдавна, не е по спешност

Еврогрупата не взе решение по последния транш от помощта за Гърция

Историкът Спас Ташев: Името „Илинденска Македония” не решава проблемите в региона

Топлинни счетоводители започват хайки за крадци

Най-големият топлинен счетоводител в страната „Техем” започна масови проверки на клиентите си, които са декларирали, че не ползват парно, съобщиха от дружеството в неделя. Компанията планира до края на март да инспектира над 900 сгради. През първите две седмици на проверките от „Техем” са хванали двама нарушители.

Приоритетно ще бъдат проверявани тези домакинства, които са заявили нулеви показания пред дружеството. От тази година това става само с подпис на домоуправителя и двама свидетели, както и ако абонатът ще отсъства за период, по-дълъг от три месеца.

Сградите, в които има коренна промяна в потреблението на клиентите, също ще бъдат подложени на засичане. „Техем” ще следи за демонтирани радиатори (по закон демонтирането е забранено), цялост на стикери и пломби, както и изправност на самите уреди за дялово разпределение.

При проверката на първия заловен в измама клиент е присъствал и домоуправителят на етажната собственост. Открито е, че абонатът има монтиран радиатор без уред, а титулярното отоплително тяло с разпределител е открито в съседно помещение в имота. Вторият случай е на нерегламентирано монтирана лира в банята, без задължителния уред за дялово разпределение. И при двата случая е съставен протокол и подписан от титуляря на имота, а на тези отоплителни тела ще бъде начислена максимална мощност, съгласно Наредбата за топлоснабдяване.

От началото на този отоплителен сезон топлинните счетоводители имат правото да проверяват дали е нарушена целостта на поставените от тях стикери върху пломбите на радиатора. Компанията следи и дали са здрави пломбите на водомерите на съответния абонат. Досега са установени нередности и по тази точка.

Готовност да прави проверки има и самата „Топлофикация София”, казаха от дружеството пред „Труд”. Оттам обясниха, че правят акции по сигнал и с разрешението на собственика на имота. От началото на отоплителния сезон обаче такива не са направени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.