Прекратиха разследването за мистериозната смърт на 19-годишния врачанин Стефан

Година и половина след смъртта на 19-годишния Стефан Георгиев от Враца прокуратурата прекрати разследването. Образуваното досъдебно производство бе за склоняване към самоубийство срещу неизвестен извършител. Със свое постановление в петък наблюдаващият прокурор прекрати случая поради липса на доказателства за извършено престъпление, съобщава "Конкурент".

Тялото на 19-годишното момче бе намерено рано сутринта на 7 септември 2013 г. пред жилищен блок „Орбита“ №3, където живее. Още тогава от полицията обявиха, че основната версия по случая е самоубийство. Опитвайки се да сглобят пъзела около трагедията, потресла цяла Враца, криминалистите предполагаха, че Стефан е скочил от покрива на сградата през нощта, след като се прибрал от дискотека.

Роднините и приятелите му не вярваха, че това се е случило. Според тях момчето е било убито, но нито едно доказателство не бе намерено в тази насока. Момчето не е имало врагове, нито пък е влизал в конфликти. Семейството на Стефан Георгиев нае топадвоката Марин Марковски, за да ги представлява в търсене на истината за смъртта на момчето. Юристът още тогава заяви, че има множество пропуски от страна на разследващите. За разпит от полицията и прокуратурата са привикали десетки свидетели, сред които най-близките приятели на Стефан и такива, които са го забелязали през фаталната нощ. Никой от тях обаче не забелязал нещо притеснително в поведението му.

Връстниците дори разказали, че пред повечето от тях той чертаел планове за бъдещето си. В мистерията със смъртта на момчето бе замесена и фатална красавица от Враца, за която се твърдеше, че е имала връзка със Стефан. Версията, че 19-годишният врачанин е пребит след дискотека с цел грабеж също пропадна веднага, тъй като всички ценни вещи бяха намерени у него. Телефонът му бе иззет от разследващите за експертиза, но какво е открито в него така и не стана ясно. Експертизите, които бяха направени за смъртта на момчето също са няколко. Една от тях дори бе изготвена от столични експерти по настояване на близките.

Постановлението, с което е прекратено разследването може да бъде обжалвано. По всяка вероятност родителите на момчето ще се възползват от това си право, коментират юристи. При подобно развитие на случая, делото ще бъде внесено в районния съд за произнасяне на магистратите относно по-нататъшното развитие.

Според запознати със случая, от прокуратурата проверили всичко, до най-малкия детайл през месеците разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини