Мощен взрив тази нощ в Донецк, 200 загинаха

Мощен взрив разтърси Донецк. Една от версиите е, че взривът, след който се е издигнала гиганска огнена гъба в небето, е предизвикан от удар с тактическа ракета, пише руският сайт vedomosti.ru. Според свидетели, са счупени прозорците и в целия град са усетени вибрации. Взривът е бил усетен и в околни населени места. Другата версия е, че е стреляно с 300-мм реактивна система за залпов огън "Смерч".

Дмитрий Ярош, лидерът на организацията Десен сектор, която участва активно във войната със сепаратистите, написа в страницата си във Фейсбук, че в резултат на артилерийския обстрел, са загинали 200 души, които определя като терористи.

Пресслужбата на украинския батальон "Азов" обяви, че се е взривил голям склад с боеприпаси. Кметът на Киевския район на Донецк Иван Приходко написа на страницата си във "Фейсбук", че взривът е бил в района на ДКЗХИ, но по-конкретна информация ще има по-късно.

Епицентър на мощния взрив е военния химически завод ДКЗХИ, обяви съпредседателят на Народния фронт на Новорусия Константин Долгов, цитиран от РИА Новости. Там се провежда утилизация на боеприпаси. Засега няма подробна официална информация за броя на жертвите и мащаба на разрушенията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят