Сам Смит прибра четири награди “Грами”, Бионсе - три

Британският изпълнител Сам Смит стана големият победител на 57-ата церемония по връчването на престрижните музикални отличия “Грами”. Певецът си тръгна с четири грамофончета, три от които в т.нар. Голяма четворка - за най-добър нов изпълнител, за песен и за запис на годината, присъдени за безспорния му хит Stay With Me. Наградите доказаха, че прогнозите на BBC са верни. Сам беше определен за “надеждата на 2014-а” и оправда всички очаквания, както по-рано направи и Адел. Дебютният албум на Смит - In the Lonely Hour, се оказа удар в десетката, а Сам определи вечерта като най-хубавата в живота му.

С една статуетка по-малко си тръгна Бионсе, съобщиха световните агенции. Дуетът й с Jay Z - Drunk In Love, очаквано стана най-добра R&B песен, но дискът й не можа да се пребори в категорията за най-добър албум. Това предизвика реакцията на Кание Уест, според когото Бек незаслужено взема отличието с Morning Phase. Възмущенията на рапъра обаче не изненадват никого, след като подобен епизод имаше и през 2009 г., когато под прицела му беше чаровната Тейлър Суифт.

Щастлив и с три награди си тръгна Фарел Уилямс, чието парче Happy превзе класациите през 2014-а. Еминем взе приза за рап албум. Лейди Гага и Тони Бенет също си поделиха статуетка за успешната им колаборация, която показа, че блондинката може да пее и джаз.
Любимецът на меломаните Ед Шийрън е големият губещ на вечерта. При три номинации изпълнителят на красивата Thinking Out Loud си тръгна с празни ръце, но поне се качи на сцената, за да зарадва феновете си с... песен. Впечатляващо шоу изнесоха и Мадона, и тройката Пол Маккартни, Риана, Кание Уест, които се оказаха очаквано добра комбинация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица