"Левски" се пребори за полски нападател

 

Снощи „Левски“ оакваше окончателна договорка за нов централен нападател – Лукаш Гикевич. От 2 седмици „сините“ се борят за поляка от кипърския АЕЛ, който дължи заплати на легионера. „Левски“ прати в Лимасол сума, с която клубът да се разплати с играча и да го освободи.

Гикевич е едър (188 см) и на 27 г. Играл е в „Полония“ (Битум), ЛКС (Лодз), „Шльонск“, „Омония“ (Кипър) и „Тобол“ (Казахстан), а в АЕЛ е от лятото. Лукаш беше титуляр при треньора Ивайло Петев, но след смяната на българина с Христакис Христофору през есента стана ненужен.

За цялата си професионална кариера нападателят има 28 шампионатни гола от 128 мача в последните 6 години и половина. Следователно не е особено резултатен. В двубои за национални купи е с 5 попадения от 18 срещи, а в евротурнирите е вкарал два пъти от 11 двубоя.

Гикевич изглежда тип таран, макар и не особено тежък, което не беше мечтата на „сините“. По неофициална информация Лукаш е шестият избор на „Герена“ за деветка. В „Левски“ предпочитаха елегантен техничар като Жива от „Сантос“ или скоростно острие като Жюстен Менголо от „Университатя“ (Клуж), но настанаха серия откази. Ганаецът Кваме Карикари се дръпна, защото в България имало расизъм, а гамбиецът Осман Джалоу се оказа болен...

Димитър Димитров е затворена тема за мен – каза Георги Иванов. - Докато аз съм спортен директор на „Левски“, той няма да бъде в „Левски“...“

Георги Сърмов най-вероятно няма да играе до края на сезона. Халфът има 4-сантиметрово разкъсване на бедрен мускул, показа преглед в Мюнхен. Предстои операция.

Левски“ ще махне седалките в централната част от сектор „Б“ за пролетта. Причината – ултрасите и без това гледат прави, а като скачат, трошат скамейки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ