Роднини на ходжа Гюлшен нападнаха журналисти

Екипът на Нова телевизия – репортерката Тина Ивайлова и операторът Владислав Топчиев, беше нападнат от роднините на 23-годишната Николинка Василева, известна под псевдонима Гюлшен Ходжа. Тя бе задържана по обвинение в нагли измами, но скоро след това пусната на свобода под парична гаранция от 2000 лева.

Разярени, че журналистите опитват да разберат къде се крие тя, ромите погват екипа с хули и заплахи.„Махни се от тука, бе, боклук!“, крещи мъж, изблъсквайки репортерката. „Ще ти счупя главата, ма! Боклук!“, реве жена, размахвайки лопата.

"Агресията на ромите няма да остане без отговор. „Завели сме жалба в полицията за хулигански прояви и лека телесна повреда“, заяви Тина Ивайлова.

Екипът припомня историята на един от многото измамени от "ходжа Гюлшен". Младият мъж разказва, че потърсил "услугите й", тъй като смятал, че има направена магия. Първоначално врачката му поискала 200 лева, но съвсем скоро вдигнала мизата с още 1500. Заплашила, че ако не получи парите, майка му ще умре.

Въпреки десетките измамени хора, "ходжа Гюлшен" е на свобода. Според адвокатката на Николинка Василева тя притежава тапии, че има умения на лечителка и екстрасенс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони