Кметът на Буковлък: Стрелял съм във въздуха за респект

Стрелял съм във въздуха, за да респектирам. От 18 години всяка нощ обикалям в селото и нещата са спокойни. Това обяви пред TV7 кметът на Буковлък Росен Русанов.
За последно той е обезвредил пиян мъж, който го е нападнал с брадва при свада. Кметът се опитал да спре уличен бой, но един от замесените в мелето му налетял с брадва.

„Много пъти се повтаря това нещо с този мъж. Той не е добре психически, глухоням е и беше пиян. В такъв случай нещата ескалират. Като цяло в държавата царува хаос, а анархията е навсякъде. В Буковлък обаче има ред”, обясни Росен Русанов.

Кметът каза още, че не е ползвал отпуска от 18 години, а почивал само по 2-3 дни в годината.

Иначе масовите сбивания в селото след употреба на алкохол са нещо обикновено. Самите роми признават, че това се случва често заради дребни пререкания.

Жителите на Буковлък са толкова стресирани, че отказват да говорят пред камера за проблемите си. Страхът обаче се чувства навсякъде, защото проявите на част от малцинството са извън контрол и не могат да бъдат прогнозирани.

Хората в село разказаха, че там побоищата са ежедневие, а писма и фактури от електроразпределителните дружества се носят с полицейски патрули до ромските махали. Именно страхът от проблеми принудил кметът на Буковлък да се движи с оръжие. Преди месец отнесъл удар по главата, защото хванал бракониер да краде дърва от близката гора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони